Incalzitoare Terasa

Amenajarea teraselor si detalii care fac diferenta

Sezonul de terasa incepe de obicei din Martie si se intinde pana la sfarsitul lunii Septembrie, chiar inceputul lunii Octombrie, daca vremea permite. Pentru inceputul si finalul de sezon, atentia ta trebuie sa se indrepte si catre crearea unui mediu confortabil. Asadar, iata doua lucruri pe care le poti face pentru a maximiza confortul clientilor:

 • Plaseaza incalzitoare de terasa printre mese. Efectul lor se simte diferit, in functie de incalzitorul ales (cu picior, suspendat deasupra mesei sau prins de una dintre spitele umbrelei) si de deschiderea spatiului in care se afla terasa. Daca spatiul este total deschis si circula curentii de aer din toate directiile, s-ar putea ca efectul incalzitoarelor sa nu se simta. Asadar, iti recomandam sa instalezi umbrele si separatoare care sa limiteze circulatia aerului.
 • Ofera clientilor paturi pufoase, bine intretinute. Aceasta practica o observam destul de des in orasele mari cu terase centrale, insa diferenta o face modul in care aceste paturi sunt intretinute. Daca sunt curate si nedeteriorate, clientii le vor aprecia pe masura.
Citeste mai mult

Sa creezi in perioadele reci o atmosfera primitoare si confortabila pe terasa restaurantului tau este acum foarte usor, deoarece ai la indemana de la Trend Furniture o colectie generoasa de incalzitoare de terasa!

Incalzitoarele de terasa disponibile in colectia Trend Furniture sunt recunoscute si apreciate in intreaga lume pentru designul si performanta lor superioara. De la hoteluri de lux si restaurante de top, la terase rafinate si gradini distinse, incalzitoarele de terasa ofera echilibrul perfect intre performanta, fiabilitate si eleganta.

Ce sunt incalzitoarele de terasa?

Incalzitoarele pentru terasa sunt o modalitate moderna si eficienta de incalzire pentru terasele exterioare ale restaurantelor, cafenelelor, barurilor sau ale gradinilor de vara. Incalzitoarele asigura confortul clientilor, protejandu-i de frig, prelungesc folosirea terasei chiar si in zilele cand temperaturile sunt foarte scazute si creeaza o ambianta intima, placuta, care indeamna clientii sa revina.

Inainte de a alege un incalzitor de terasa trebuie sa iti pui mai multe intrebari:

 • Ce suprafata am de incalzit?
 • Care sunt conditiile meteo in zona mea?
 • Cat de des voi muta incalzitorul de terasa?
 • De ce sisteme de siguranta am nevoie?

Tipuri de incalzitoare pentru terasa

Incalzitoarele pentru terasa sunt de multe tipuri si dimensiuni. Noi va oferim urmatoarele modele:

 • Incalzitoare de terasa suspendate;
 • Incalzitoare de terasa fixe;
 • Incalzitoare de terasa tip lampa.

In functie de nevoile tale, poti alege incalzitoare electrice sau incalzitoare electrice pe baza de halogen, acestea avand capacitatea pana la 2100 W. Poti alege un incalzitor pentru terasa cu lumini scenografice LED, care lumineaza noaptea, cu scrumiere incluse pentru fumatori, care neutralizeaza fumul si mirosul si tine tantarii departe. Majoritatea incalzitoarelor de terasa Trend vin cu nivele de reglare a caldurii, buton de pornire/oprire si/sau telecomanda.

De asemenea, trei dintre modelele noastre sunt incalzitoare electrice pe baza de halogen, care, atunci cand sunt pornite, se incalzesc foarte repede, deoarece caldura emanata de elementele cu halogen ale incalzitorului se face in spectrul infrarosu al luminii, cu o lungime de unde mai mare.

Care e inaltimea necesara pentru instalarea unui incalzitor suspendat?

Atunci cand incalzitorul de terasa este suspendat la inaltime, radiatia trebuie sa parcurga o distanta mai mare. Cand aceasta distanta este prea mare, este necesara mai multa energie. Prin urmare, e nevoie de un incalzitor cu capacitate mai mare. Pentru a determina capacitatea unui incalzitor, ne folosim de urmatoarele date:

 • incalzitorul de 1400-1500 Watt trebuie suspendat la 2,10 metri de podea;
 • incalzitorul de 2000 Watt trebuie suspendat la aproximativ 2,50 metri de podea;
 • incalzitorul de 3000 Watt sau mai mult trebuie montat la aproximativ 2,70 pana la 3,00 metri de podea.

Desigur, poti face calculele si invers. Acest lucru poate fi necesar atunci cand inaltimea tavanului locatiei nu permite ajustari sau atunci cand exista o inaltime minima de agatare.

De cate incalzitoare ai nevoie?

Fiecare terasa este diferita si, prin urmare, nu exista un raspuns standard la aceasta intrebare. Trebuie intotdeauna sa luam in calcul toti factorii care exista si care pot influenta. Din fericire, exista reguli generale care iti pot oferi o imagine clara a incalzitorului potrivit pentru locatia ta. Datele de mai jos se aplica in cazul incalzitoarelor cu infrarosu:

 • spatiu inchis, 175 W pe m2;
 • terasa absolut protejata, 250 W pe m2;
 • terasa protejata in mod normal, 300 W pe m2;
 • terasa cu vant moderat, 350W pe m2.

De multe ori, nu este necesar sa fie incalzita intreaga terasa, de exemplu, daca exista o zona fixa de relaxare. In acest caz, este de ajuns ca doar aceasta zona de relaxare sa fie incalzita. Acest lucru face o diferenta considerabila in putere si cu siguranta in costuri. Stim din experienta ce incalzitoare sunt necesare pentru situatii obisnuite:

 • locuri pentru 2-3 persoane, 1 incalzitor de 1400-1500 W;
 • locuri pentru 4 persoane, 1 incalzitor de 2000 W;
 • locuri pentru 4-6 persoane, 2 incalzitoare de 1400-1500 W sau 2 incalzitoare de 2000 W.

Cand utilizezi mai multe incalzitoare, este recomandabil sa nu le pozitionezi prea departe unul de celalalt, deoarece atunci cand lumina infrarosie se suprapune se va genera caldura suplimentara.

Daca nu stii ce incalzitor de terasa sa alegi, ai nevoie de mai multe informatii despre incalzirea corecta a terasei sau cauti mobilier terasa, atunci nu ezita sa ne contactezi, fie prin intermediul formularului de contact, fie telefonic. Vezi in Portofoliu lucrarile noastre de amenajare a spatiilor Horeca.

Citeste mai putin
Filtrează după
Functionalitati
Materiale
Tip locatie
Brand
Stil
produse/pagină
Setați descendent
produse/pagină
Setați descendent
Top